Over Ons - Waaij Stud

ONS BEDRIJF

Waaij Stud is in de jaren ’80 opgericht door familie Van der Waaij en begon als een kleinschalige hobbyfokkerij naast het melkveebedrijf. Eind jaren ’90 werd het melkveebedrijf beëindigd en vulden de stallen zich meer en meer met paarden. In 1994 werd de merrie Minola (Quick Star x Nimmerdor) als veulen aangekocht en zij had een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Waaij Stud. Sinds 2012 is Waaij Stud uitgebreid en worden er jaarlijks zo’n vijftien tot twintig veulens opgefokt en later voor de sport opgeleid. Sinds 2018 organiseren Jasper en Peter van der Waaij de sportpaardenveiling The Youngsters Auction op Waaij Stud en sindsdien zijn er veel paarden van Waaij Stud verkocht over de hele wereld.

ONZE MISSIE

Op Waaij Stud zijn we altijd op zoek naar kwaliteitspaarden voor de toekomst. We concentreren ons vooral op het fokken en aankopen van veulens en proberen iedere jaargang zo’n vijftien tot twintig paarden op te fokken. Sinds de start van The Youngsters Auction in 2018 worden er ieder jaar meerdere paarden verkocht via de veiling; variërend van driejarige paarden tot en met zevenjarige springpaarden. Ook hebben wij een nauwe samenwerking met meerdere vakkundige springruiters en -amazones om onze springpaarden op te leiden voor de internationale sport. Onze missie is uiteindelijk produceren van springpaarden voor het hoogste niveau.
Sinds 2023 is de tak hengstenhouderij ook toegevoegd aan Waaij Stud. We zijn een samenwerking aangegaan met Karel Cox Stallions uit België en bieden zo de beste Belgische springhengsten voor de Nederlandse fokkerij.

Wil je meer weten over onze paarden?

Bekijk een overzicht van opfok tot en met sportpaarden!