The Youngsters Auction - Waaij Stud

Over The Youngsters Auction

ONZE VEILING

The Youngsters Auction is opgericht in 2018 en organiseert sindsdien jaarlijks veilingen. Inmiddels zijn er meer dan 100 veilingpaarden verkocht via The Youngsters Auction en vele daarvan lopen momenteel op internationaal FEI-niveau over de hele wereld.

In de loop der jaren zijn veel referenties van The Youngsters Auction zeer succesvol gebleken. De veilingtopper van 2018 Je T’Aime Z heeft al tot 1.50m Grand Prix niveau gesprongen en wordt nu gereden door de Britse Georgia Tame. Leicester, verkocht in 2019, werd Noors kampioen met Ada Braaten en wordt nu succesvol uitgebracht door Nicole Walker, getraind door Cian O’Connor. De Zweedse Linda Heed gaat met de 8-jarige Calvin naar het Global Champions Tour-seizoen en Jikke-Cara laat haar enorme potentieel zien met de Amerikaanse Alison Robitaille-Firestone. Daarnaast nemen paarden als Lamira, Lalalie, Lahelien, Karanza, Perla Pas de Calais, Kingstone, Kaboom en vele anderen met succes deel aan CSIYH-wedstrijden.

Vanaf 2021 heeft de organisatie van The Youngsters Auction besloten om twee veilingen in plaats van één per jaar te organiseren; in het voorjaar een veiling met uitsluitend gereden sportpaarden van 5 tot en met 7 jaar oud en in het najaar een veiling die zich volledig richt op drie- en vierjarige paarden. Op dinsdag 24 mei 2022 bleek de 5e editie van The Youngsters Auction een groot succes met getalenteerde sportpaarden die over de hele wereld werden verkocht. Op dinsdag 11 oktober 2022 was de 6e editie een succes met 23 talenten, uitsluitend bestaande uit driejarige springpaarden.

ONZE MISSIE

Bij de Youngsters Auction gaat het erom de beste jonge springpaarden te selecteren voor ons uitgebreide netwerk van klanten vanuit de hele wereld. Enkele van ’s werelds beste ruiters, zoals Kent Farrington, McLain Ward, Simon Delestre, Cian O’Connor, Billy Twomey en Janne-Friederike Meyer-Zimmermann hebben paarden van The Youngsters Auction op stal staan.

Nu onze eerste veilingpaarden 10 jaar oud worden, hopen we onze referenties de komende jaren te zien doorbreken op CSI5*-niveau. Onze missie is om de beste springtalenten te vinden en ze hun volledige potentieel te zien bereiken bij hun nieuwe eigenaren. Het succes van onze klanten is onze grootste beloning.

ONS EVENEMENT

The Youngsters Auction
8e editie – Sportpaarden Veiling
Maandag 14 & Dinsdag 15 oktober 2024

Programma
17.00u: Presentatie
17.30u: VIP Diner
20.00u: Aanvang Veiling

Adres
Waaij Stud
Geerenweg 2
3755 NM Eemnes
Nederland

De 8e editie van The Youngsters Auction komt eraan! We zijn momenteel op zoek naar de allerbeste springpaarden van Europa om de collectie te vormen voor onze 8e editie op maandag 14 en dinsdag 15 oktober 2024! We houden u op de hoogte!

Livestream: ClipMyHorse.TV

ONS TEAM

Jasper van der Waaij

Jasper is opgegroeid op Waaij Stud en zo vanaf dag één betrokken bij de fokkerij van springpaarden. Van jongs af aan fokt Jasper zelf paarden met zijn eigen fokmerries en elk jaar koopt hij veulens voor zijn fokprogramma. Voor The Youngsters Auction is Jasper verantwoordelijk voor een groot deel van de training van de paarden en heeft hij de veilingpaarden uit de eerste hand zien ontwikkelen van ruwe diamanten tot getalenteerde sportpaarden. Jasper is niet alleen gespecialiseerd in het fokken en trainen van springpaarden, hij houdt zich ook bezig met de organisatie van het evenement. Jasper ontwerpt de opzet van de veiling, maakt de tijdschema’s en zorgt ervoor dat de hele operatie soepel verloopt.

Biba McCaul

Biba is de meest ervaren springruiter van het team. Zij heeft tot en met Grand Prix niveau gesprongen en heeft veel ervaring met het opleiden van paarden vanaf het begin van hun carrière tot en met internationaal niveau. Biba reed vroeger voor de Olympische springruiters Tim Stockdale en later Wout-Jan van der Schans. In 2018 richtte Biba haar eigen trainings- en handelsstal Eminent Stables in Nederland op en sindsdien is ze nauw betrokken bij The Youngsters Auction. Met haar jarenlange ervaring als amazone, trainer en als paardenhandelaar weet Biba welk paard het beste bij welke ruiter past. Voor The Youngsters Auction is Biba verantwoordelijk voor de training van de paarden en het contact met de klanten.

Peter van der Waaij

Van jongs af aan was Peter gefascineerd door de fokkerij en de springsport. Sinds 2013 is Peter commentator voor ClipMyHorse.TV en verzorgde het commentaar bij ’s werelds meest prestigieuze wedstrijden, zoals CHIO Aken, de FEI Wereldbekerfinale, CHIO Rotterdam, de Europese kampioenschappen, CHI Genève, The Dutch Masters en het FEI Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken. Als commentator en paardenhandelaar heeft Peter veel jonge talenten zien uitgroeien tot Grand Prix-springpaarden op het hoogste niveau. Sinds 2022 is Peter de teamassistent van het Nederlandse springteam, naast chef d’equipe Jos Lansink.