Like Ermitage Optimus WS KCX - Waaij Stud
alt-text

Like Ermitage Optimus WS KCX

‘Vijfsterren talent bij zoon van Ermitage Kalone & broer van Like A Diamond’

Like Ermitage Optimus WS KCX verenigt de allerbeste genen van dit moment en was zelf al één van de opvallendste hengsten van de KWPN Stallion Show 2024. Like Ermitage Optimus WS KCX is een zoon van de inmiddels wereldberoemde Ermitage Kalone uit dezelfde moeder als de vijfsterren Grand Prix-winnares Like A Diamond van ’t Schaeck.
Met zijn bloedgemaakte model, lichtvoetigheid en uitstraling is Like Ermitage Optimus WS KCX het schoolvoorbeeld van een moderne hengst. Daarnaast beschikt hij over uitstekende reflexen, het uitzonderlijke overzicht van vader Ermitage Kalone en enorm atletisch vermogen. Bij het KWPN verdiende Like Ermitage Optimus WS KCX overtuigend een uitnodiging voor het KWPN-verrichtingsonderzoek en bij Studbook Zangersheide ontving de aansprekende hengst reeds zijn goedkeuring.

Vader Ermitage Kalone is de meest besproken hengst van dit moment en sprong onder Gilles Thomas op spectaculaire wijze naar de Belgische kampioenstitel in 2023. Vervolgens debuteerde Ermitage Kalone dubbel foutloos in zijn eerste vijfsterren Grand Prix en beginnen ook zijn nakomelingen zeer positief op te vallen.
Moeder Cacacha van ’t Schaeck sprong zelf tot op 1.60m-niveau en is moeder van de welbekende Like A Diamond van ’t Schaeck. Onder Marlon Zanotelli won Like A Diamond onder meer de Global Champions Tour Grand Prix van Parijs, stond zij op het podium in Samorin en Rome en nam zij deel aan de Wereldkampioenschappen in Herning in 2022. Like Ermitage Optimus WS KCX’s grootmoeder Fortis Fortuna sprong onder Daniel Coyle naar vele successen tot op 1.60m-niveau en bracht in de fokkerij meerdere Grand Prix-springpaarden. De bekendste is de exceptioneel getalenteerde H5 Just The Music van de Mexicaanse ruiter Carlos Hank Guerreiro en verder de zeer competitieve Sea Coast B52 F Z van Gudrun Patteet. Derde moeder Coco van ’t Laerhof Z bracht op haar beurt E-Muze Yek, die met meerdere ruiters op het allerhoogste niveau sprong. Vervolgens gaat de moederlijn van Like Ermitage Optimus WS KCX terug op de merrie Lhasa en is hij daarmee nauwverwant aan toppaarden zoals Funky Music, El Torreo de Muze, Quarts-Musik, Krapuul F, Bretling du Paradis Z, Esprit d’Intro Z en nog vele meer.

Like Ermitage WS KCX is dit seizoen dagelijks met vers sperma beschikbaar. De Ermitage Kalone-zoon zal in alle rust zijn carrière onder het zadel beginnen en wij houden u up-to-date over de ontwikkelingen van deze uitzonderlijk getalenteerde hengst.

INFORMATIE

Naam Like Ermitage WS KCX
Geboortejaar 2021
Kleur Donkere vos
Goedgekeurd bij Zangersheide, KWPN-aangewezen
Stokmaat 172cm
Dekgeld €850 Levend Veulen Garantie
Sperma Vers
Gestationeerd in Nederland

Moederlijn

1ste moeder – Cacacha van het Schaeck (1.55m, Max Sebrechts BEL, 2008)
moeder van:
– Like a Diamond van het Schaeck (1.60m, Marlon Modolo Zanotelli BRA)
– Chili van het Schaeck Z (1.45m, Shane Sweetnam IRL)
2de moeder – Fortis Fortuna (1.60m, Daniel Coyle IRL)
moeder van:
– H5 Just the Music (1.60m, Gudrun Patteet BEL)
– Sea Coast B52 F Z (1.50m, Stephanie Gallucci CAN)
– Ciemusic Z (1.50m, Peter Jordan USA)
– Joske F (1.45m, Paris Vandousselaere BEL)
– Jazz Music Ten Halven (1.40m, Jens Vandenberk BEL)
3de moeder – Coco ’t Laerhof Z (1.40m, 1999)
moeder van:
– E Muze Yek (1.60m, Alejandro Leonardo Winkler MEX)

Pedigree

Like Ermitage Optimus WS KCX

Like Ermitage WS KCX
Ermitage Kalone1.60m
Cacacha van het Schaeck1.55m
Catoki1.60m
Bellaventure Kalone
Bamako de Muze1.60m
Fortis Fortuna1.60m
Cambridge1.40m
Bilda
Kannan GFE1.60m
Blague Du Maury X
Darco1.60m
Fragance de Chalus1.40m
Quidam de Revel1.60m
Coco ’t Laerhof Z1.40m