Por Favor ES KCX - Waaij Stud
alt-text

Por Favor ES KCX

‘Het goudhaantje; intelligentie, vermogen & uitstraling!’

Met gepaste trots presenteren wij u de uitzonderlijk getalenteerde Por Favor ES KCX. Op de KWPN Hengstenkeuring werd deze imponerende hengst uitgeroepen tot Premiehengst en door menig kenner wordt Por Favor ES KCX als de ongekroonde kampioen van ’s-Hertogenbosch beschouwd. Zowel op de eerste als op de tweede bezichtiging viel Por Favor ES KCX op door zijn onbegrensde vermogen, fantastische balans, reflexen en bovenal intelligentie. ‘Het goudhaantje’, noemde Karel Cox hem direct na de eerste ontmoeting.
Por Favor ES KCX is een zoon van de populaire vererver El Barone 111 Z en komt uit de Tornesch-dochter Halita ES. Grootmoeder Maxime O stond aan de basis van meerdere Grand Prix-springpaarden, waarvan Aquila HDC de bekendste is. Onder het zadel van Wout-Jan van der Schans groeide toenmalig Aquila SFN uit tot één van de succesvolste paarden van Nederland en won hij de Nations Cup van La Baule en de Grote Prijzen van Roeser en St. Lô. Vervolgens kwam Aquila onder het zadel bij Patrice Delaveau en werd hij één van ’s werelds meest winnende CSI5* springpaarden. Aquila HDC won de Grand Prix van La Baule, de Grand Prix van Hong Kong en de Grand Prix van St. Tropez en was daarnaast vooraan geplaatst in tal van andere Grote Prijzen en Nations Cups. Maxime O gaf behalve Aquila HDC ook het succesvolle Grand Prix-springpaard Clintissima van Marta Bottanelli, het internationale springpaard Graniet ES van Patrick van der Schans en de bijzonder getalenteerde KWPN-gekeurde hengst Jubel ES.
Por Favor ES KCX overtuigt met zijn onbegrensde vermogen en fantastische manier van springen. Hij springt met zeer goede reflexen en behoudt altijd het overzicht. Met zijn machtige galoppade en koninklijke uitstraling werd hij op de KWPN Hengstenkeuring overtuigend uitgeroepen tot één van de Premiehengsten. Por Favor ES KCX is een enorme belofte voor zowel de sport als de fokkerij.

INFORMATIE

Naam Por Favor ES KCX
Geboortejaar 2020
Kleur Vos
Goedgekeurd bij Z, KWPN Premiehengst
Stokmaat 169cm
Dekgeld €850 Levend Veulen Garantie
Sperma Vers & Diepvries
Gestationeerd in België

Moederlijn

1ste moeder -Halita ES (2012)
moeder van:
– Lolita ES (1.30m, Thomas Foley IRL)
2de moeder – Maxime O (1994)
moeder van:
– Aquila HDC (1.60m, Wout-Jan van der Schans NED & Patrice Delaveau FRA)
– Clintissima (1.60m, Marta Bottanelli ITA)
– Graniet ES (1.45m, Patrick van der Schans NED)
– Jubel ES (KWPN ggk, 1.45m, Bruno Diniz Das Neves POR)
– Karmijn ES (1.40m, Stijn Timmerman BEL)
grootmoeder van:
– Deejay (1.55m, Braden James CAN)
3de moeder – Isis O (1990)

Pedigree

Por Favor ES KCX

Por Favor ES KCX
El Barone 111 Z1.60m
Halita ES
Emerald1.60m
Naktibro1.50m
Tornesch1.60m
Maxime O
Diamant de Semilly1.60m
Carthina Z1.45m
Libero H1.60m
Fanakta
Lux Z1.60m
Ninerta
Lauriston1.60m
Isis O